Over ons

richard en marcel broers en de eigenaren van it's a present
Wij zijn Richard en Marcel, twee broers die vanaf kleins af aan een droom deelden; Samen een winkel beginnen, alles zelf inkopen, inrichten en bepalen! Hoe leuk moet dat zijn.

Dordrecht
Eindelijk was het zover. In augustus 2011 trok Marcel zijn stoute schoenen aan en lanceerde hij niet alleen de online webshop maar opende ook de eerste fysieke It’s a Present! De winkel was te vinden op de Voorstraat in Dordrecht. De keuze voor Dordrecht was simpel, we waren op zoek naar een locatie in een mooie historische stad en er moest natuurlijk nog geen vergelijkbare winkel zitten! In Dordrecht waren de huurprijzen nog betaalbaar en al snel hadden wij ons droompand gevonden. In 2011 werd onze droom werkelijkheid ☺.

Utrecht, Lijnmarkt 16.
Toen wij in februari 2013 de kans kregen om een cadeauwinkel over te nemen midden in het centrum van Utrecht, hoefden wij hier natuurlijk niet lang over na te denken. Het supermooie pandje, met drie verdiepingen en uitzicht op de Dom, was binnen no time onze tweede winkel! Al snel ging het goed met de winkel in Utrecht, maar hier kwam natuurlijk veel werk bij kijken. We merkten dat de opbrengsten in Dordrecht niet enorm waren en dat de reistijd ons begon op te breken. We kozen ervoor om ons volledig te storten op onze winkel in Utrecht, en sloten met pijn in ons hart onze eerste vestiging in Dordrecht.

Amsterdam, Gasthuismolensteeg 4
Toen we na een tijdje alles op de rit hadden in Utrecht, begon het in 2015 toch weer te kriebelen. Misschien is een tweede winkel in de hoofdstad ook wel leuk? Aangezien de reacties op onze winkel in Utrecht erg positief waren, besloten wij om verder te kijken. Een winkel in Amsterdam, in één van de leukste winkelgebieden van Nederland, werd al snel gevonden. In 2015 opende wij een tweede It’s a Present! in de bekende ‘9 straatjes’ in Amsterdam!

Haarlemmerstraat 25
Twee jaar na de opening van de winkel in de ‘9 straatjes’ kwam er een tweede pand in Amsterdam op ons pad. De mooie en grote ruimte bevond zich op de Haarlemmerstraat; Een unieke kans die we niet konden laten liggen. In april 2017 was de derde winkel een feit.

Kloveniersburgwal 44
In januari 2020 kregen wij wederom een kans voor het openen van een nieuwe winkel in Amsterdam. Het schitterende en grote pand bevindt zich in het wallengebied, om de hoek bij de Damstraatjes. Met veel enthousiasme opende wij in februari onze vierde winkel!

Rotterdam, Witte de Withstraat 5
Ondanks dat deze stad al heel lang op onze wensenlijst stond, was er maar één straat waar wij héél graag wilde zitten: de Witte de Withstraat. November 2020, midden in de coronapandemie, kwam hier eindelijk een prachtig pand vrij. Hoewel het een spannend besluit was, pakte wij onze kans en maakte er het beste van! Toen de winkel in december 2020 zijn deuren opende, waren de lovende reacties fantastisch! Het wachten op het juiste pand was zeker de moeite waard en Rotterdam heeft er weer een mooie cadeauwinkel bij.

Utrecht,  Jacobskerkhof 50
In maart 2023 zijn we op zoek gegaan naar een centrale locatie waar we al onze voorraad konden opslaan en verdelen naar alle winkels. Maar bij voorkeur wilden we niet op een industrieel terrein belanden. Gelukkig vonden we een prachtig pand midden in het centrum van Utrecht vlak naast De Bijenkorf. Boven hebben we een ruime winkel, en kantoor, en in de kelder bevindt zich ons magazijn voor alle filialen. Van hieruit verzenden we ook alle bestellingen van onze webshop.

Originele cadeaus vind je bij It’s a Present!
Waar staat It's a Present! nou eigenlijk voor? Ons idee is dat je voor iedereen – en dan ook écht iedereen – de leukste cadeaus moet vinden in onze winkels! Zo delen alle artikelen uit het diverse assortiment van It’s a Present één duidelijk doel; ze moeten origineel zijn. We kopen alleen producten in die wij leuk vinden, waardoor onze collectie bestaat uit een enorm divers aanbod van merken en items van over de hele wereld! Wij struinen menig beurs, stad en internet af om de leukste en meest unieke geschenken te vinden. Zo hopen we dat jij – en jouw zus(je), broer(tje), vader, moeder, oom, tante, neef(je), nicht(je), vriend of vriendin – hét perfecte cadeau vindt in onze cadeauwinkel!

Bij vragen kun je ons natuurlijk altijd mailen!
webshop@itsapresent.nl

Groet en hopelijk tot snel in een van onze winkels.

Marcel & Richard.

Foto's gemaakt door Tomas Mutsaers

 

IT'S A PRESENT! BV, Jacobskerkhof 50, 3511 BL, Utrecht
KVK 70469997  -  BTW NL858331238B01