Onze 15 Hotspot Tips in Hartje Amsterdam

Geschreven door: Suze Kalis

.

Keuzes en keuzes genoeg in de grootste stad van Nederland, maar waar moet je nou écht langs tijdens je dagje Amsterdam? Op de route van onze drie IT’S A PRESENT! winkels die te vinden zijn op de Haarlemmerstraat, Kloveniersburgwal en de 9-straatjes, liggen veel leuke plekken. Daarom wij hebben de gezelligste, lekkerste en kleurrijkste hotspots op deze route voor jou op een rijtje gezet!

 Spring naar: 

 

Lekkers: van sandwiches tot chocolade aardbeien

Het Koekenmannetje    

                                                   

Als je de hoek omloopt kan je de verrukkelijke geur van versgebakken koekjes al ruiken. Volg je neus en kom uit bij één van de lekkerste banketbakkerijen van Amsterdam: Het Koekenmannetje. Hier vind je koekjes in allerlei verschillende smaken, waaronder witte, melk én pure chocolade. Ook is er elke maand een nieuwe smaak, van Red velvet tot Karamel zeezout. De koeken zijn gevuld met chocolade vulling en om ze nóg hemelser te laten smaken kun je vragen om je gekozen koekjes op te laten warmen. Yummy!

www.hetkoekenmannetje.nl

Runstraat 3, 1016 GJ Amsterdam

Flowerburger

                

Foto: Deliveroo.nl                       

Met keuze uit alle kleuren van de regenboog en tientallen verschillende smaken, vind je bij Flowerburger de meest fotogenieke vegetarische burgers ooit! Van de Avo Truffle tot de Spicy Chickpea burger, deze kleurrijke burgertent is een onmisbare hotspot voor iedere vega-lover. Naast de burgers is ook het restaurant van binnen en buiten een kleurparadijs om van te genieten. Altijd nog ruimte over voor een toetje toch? Want een zalige Choco Love brownie of Flower Milkshake wil je niet missen als afsluiting van deze overheerlijke, vegetarische maaltijd.

www.flowerburger.nl

Hartenstraat 29H, 1016 CA Amsterdam

Polaberry

Als jij deze aardbeien ziet loopt het water je al in de mond. Bij Polaberry vind je de mooiste, schattigste en lekkerste aardbeien bedekt met verschillende smaken chocolade. Je kan hier een doos vol met deze mooie snacks kopen in allerlei kleuren, oftewel: hemel op aarde! Niet alleen de aardbeien zien er fantastisch fotogeniek uit, maar ook als je de locatie buiten en binnen ziet ga je spontaan foto’s maken. Stap hier vooral even naar binnen als je op zoek bent naar een zoet tussendoortje. 

www.polaberry.com

Prinsengracht 232 H, 1016 HE Amsterdam

Chun Café

Foto: Culy.nl

Al een paar maanden staan er gigantische rijen voor het Chun Café. Hier verkopen ze onder andere koffie, bubble tea en matcha, maar ze staan vooral bekend om hun populaire Koreaanse sandwiches. Ook mensen op TikTok stellen de beroemde broodjes inmiddels op de proef. Uit honderden video’s blijkt dat niet alleen de look, maar ook de smaak van de sandwiches daadwerkelijk geweldig is! Maar of het urenlang wachten in de rij het waard is? Probeer het zelf maar uit zal ik zeggen ;-).

www.chun-amsterdam.com

Berenstraat 8, 1016 GH Amsterdam

Van Wonderen

Foto: Freebirdsmagazine.com

Stroopwafels mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje en ze zeggen dat je hier werelds beste kan vinden! Deze typische Hollandse koekjes kan je hier halen met allerlei overheerlijke toppings. Kies jij voor mini marshmallows, karamel, aardbeien, witte chocolade of iets anders? Naast de geweldige smaak zien ze er ook nog eens fotogeniek uit voor op de gram :-). Hier vind je zonder twijfel de meest ambachtelijke stroopwafels die met liefde zijn gemaakt.

www.vanwonderenstroopwafels.nl

Kalverstraat 190, 1012 XH Amsterdam

Broodbar

Eén minuut lopen van IT’S A PRESENT! Kloveniersburgwal vind je de leuke broodjeswinkel en café Broodbar. Haal er heerlijk verse broodjes en tosti’s, maar ook de beste koffie en thee. Het heeft een knusse, retro en schattige sfeer. Ook zijn er verschillende vegetarische en veganistische opties beschikbaar, voor als dat is waar je naar op zoek bent. Zoek je naar een gezellig plekje om bij te kletsen of een lekkere lunch to go? Hier kan het allemaal!

www.broodbar.nl

Kloveniersburgwal 18, 1012 CV Amsterdam

IJssalon Tofani

Voor een heerlijke verkoeling tijdens je dagje Amsterdam moet je absoluut langs Ijssalon Tofani. Het heeft een coole retro-uitstraling, vriendelijke bediening en fantastisch Italiaans ijs. Je kunt hier genieten van smaken als pistache, kaneel en citroen. Liever geen ijsje? Geen zorgen, zo is er ook meer dan genoeg keuze uit milkshakes, wafels, broodjes of een lekker kopje koffie. Je kunt hier afhalen, genieten van het zonnetje op het terras, of gezellig binnen aanschuiven.

www.ijssalon-tofani.business.site

Kloveniersburgwal 16, 1012 CT Amsterdam

 

Tijd om te shoppen 

Zipper Vintage Clothing

In deze winkel vind je van alles en nog wat. De leukste kleurrijkste kleren, funky accessoires maar ook populaire merken voor een niet al te grootte prijs. Het beste van alles is dat het tweedehands spullen zijn, dus zo ben je ook nog eens duurzaam aan het shoppen! Een leuk feitje is dat deze winkel de oudste vintage winkel is van Amsterdam, hij is namelijk al sinds 1979 in de Haarlemmerstraat te vinden.

www.zippervintageclothing.com

Haarlemmerstraat 8, 1013 ER Amsterdam

The American Book Center

Dit is één van de oudste stripwinkels ter wereld en als boekenwurm moet je hier zeker weten een kijkje nemen. Er zijn meerdere verdiepingen vol met Engelstalige boeken in allerlei verschillende genres. Zoek je naar Young adult, filosofie, strips, fashion of cultuur. Hier vind je het! Er is voldoende keus voor iedereen dankzij het uitgebreide assortiment. Ook is er een klein cafeetje om even te relaxen en met je neus in je gekochte boeken te duiken.

www.abc.nl

Spui 12, 1012 XA Amsterdam

 

Must-see!

Pathé Tuschinski

Is het een klein kasteel? Een museum? Nee, het is de bioscoop Tuschinski! Sommige noemen het ook wel de mooiste bioscoop van Nederland, want als je hier naar binnen stapt voelt het niet als een bezoekje aan de bios, maar eerder als een schitterende theaterzaal. Er zijn zes verschillende zalen met stuk voor stuk een prachtig, sfeervol en magisch decor. Een bezoekje aan Tuschinski wordt ongetwijfeld een unieke beleving, anders dan je gewend bent van een normale bioscoop. Hier kijk je je ogen al uit voordat de film begint!

www.pathe.nl/bioscoop/tuschinski

Reguliersbreestraat 26-34, 1017 CN Amsterdam

The End Karaoke

Gegarandeerd een geslaagd avondje met vrienden? Dan moet je hier een kijkje nemen. Blèr samen jullie favoriete nummers bij The End Karaoke en geniet van drankjes, cocktails en allerlei andere versnaperingen aan de bar. Ook kan je ervoor kiezen om een privé karaoke-ruimte te reserveren voor een besloten groep, wat ideaal is voor een team-uitje of samen met je iets te verlegen vriendin. Zélfs als je denkt dat je niet kunt zingen, garandeert deze bar dat iedereen een muzikaal feestje kan beleven!  

www.theendkaraoke.nl

Nieuwebrugsteeg 32, 1012 AH Amsterdam

De Poezenboot

Misschien wel de schattigste spot van heel Amsterdam: een poezenboot aan de grachten! Hier kunnen kattenliefhebbers zich helemaal onderdompelen in een oase van schattigheid, waar ze kunnen knuffelen en spelen met de poezen op deze geweldige boot. Je kunt de katten bezoeken, gezelschap houden en zelfs adopteren! Toegang is gratis, maar we adviseren om via de website voor de zekerheid een tijdslot te reserveren, aangezien het – erg begrijpelijk – flink druk kan worden. Dierenliefhebbers moeten hier zeker een kijkje nemen, en wie weet vind jij wel jouw nieuwe maatje op deze aandoenlijke locatie.

www.depoezenboot.nl

Singel 38 /G, 1015 AB Amsterdam

Prik Amsterdam

Deze pink cocktailbar past helemaal bij de IT’S A PRESENT! vibe. In deze schitterende roze ruimte kan je lekker losgaan en helemaal jezelf zijn, of je nou op de dansvloer staat of niet. Ze organiseren verschillende feesten en events, met tientallen thema’s waar voor iedereen wel wat bij zit. Geniet van een kleurrijk en feestelijk avondje uit terwijl je geniet van de lekkerste snacks in alle kleuren van de regenboog! 

www.prikamsterdam.nl

Spuistraat 109, 1012 SV Amsterdam

The Smallest House in Amsterdam

Het allerkleinste huisje van Amsterdam is op zichzelf al een foto waard, maar binnenin bevindt zich ook het meest schattige theewinkeltje ooit! Met een breedte van 2,2 meter en een lengte van 5 meter is dit huisje een absolute must-see, of je nu een theeliefhebber bent of niet. En als jij wel van thee houdt, heb jij hier in ieder geval keuze zat! Ook kun je hier aanschuiven voor een heerlijke lunch of smakelijke high tea. We raden aan om van tevoren te reserveren!

www.hetkleinstehuis.nl

Oude Hoogstraat 22, 1012 CE Amsterdam

Blond Amsterdam

Misschien ben je het al eens tegengekomen: het populaire handgeschilderde servies van Blond Amsterdam. In deze winkel kun je dit servies met eigen ogen bewonderen en zelfs kopen. Je vindt er ook allerlei lekkernijen die je kunt bestellen in het Blond Amsterdam café, dat zich in dezelfde ruimte als de winkel bevindt. Dus tijdens het shoppen kun je genieten van een hapje in dit vrolijke café, waar je kunt kiezen uit verschillende gebakjes, koffie, thee, broodjes en meer. Zeker een mooie toevoeging aan je trip naar Amsterdam.

www.blond-amsterdam.com

Ferdinand Bolstraat 44, 1072 LL Amsterdam

 

Ik hoop dat je nu wat meer leuke ideeën hebt voor een geslaagd dagje Amsterdam en helemaal klaar bent om deze fantastische stad te verkennen, na of voor je bezoekje aan één van onze winkels :-). Of je nu een kattenliefhebber, zoetekauw, shopaholic of feestganger bent, in Amsterdam is er een plekje voor iedereen!