5 Dingen die jij Kunt Doen voor een Goed Begin van de Lente

20 maart gaat het lenteseizoen officieel van start, en dat betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Want net als alle bomen, planten en bloemen, bloeien ook de meeste van ons weer op. We voelen de warmte van de zon weer op ons gezicht, ons vitamine D-tekort langzaam afnemen en trekken met zijn alle de korte mouwen shirts weer naar voren in onze kledingkast (de ongeschreven regel in Nederland). Maar naast weer genieten van de eerste warme zonnestralen, zijn er nog veel meer leuke dingen die jij kunt doen om de lente met open armen in ontvangst te nemen! 

1. Starten met kweken! 

Thuis je eigen planten, groenten, fruit of kruiden kweken wordt een steeds populairdere bezigheid. Logisch ook, wanneer je ontdekt hoe leuk, makkelijk en duurzaam deze activiteit is! Naast dat zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden vaak nóg lekkerder zijn, is het ook nog eens een stuk voordeliger voor je eigen portemonnee. Nog helemaal geen ervaring met zelfkweek en geen idee waar je moet beginnen? Zowel online als in onze fysieke winkels vind je tientallen handige kweeksets voor beginners. Kweek gemakkelijk je eigen basilicum, munt, kamille, rucola of eetbaar bloemenboeket met de zakjes van Bag To Nature, of kies voor een kleurrijk kweekblik van Gift Republic voor het groeien van pittige chilipepers, een vrolijk bonsai boompje, een stekelige cactus of zelfs een vleesetende plant! Daarnaast verkopen wij keramieken Growing Planters in de vorm van een luiaard, lama of dinosaurus, waarmee je meteen een leuke blikvanger in huis haalt! 

 

2. Help de natuur!

Naast het vergroenen van je keuken, is het natuurlijk ook een goed idee om dit door te trekken naar de tuin of het balkon! Help de belangrijke beestjes in de natuur door het ophangen van een insectenhotel en maak van je buitenplaats een kleurrijk bloemenparadijs! Het vergroten van de biodiversiteit in je tuin is een gemakkelijke manier om een steentje bij te dragen aan het milieu, en maakt je tuin of balkon gelijk stukke gezelliger! Schiet buiten onze vrolijke groeiconfetti af, of gooi een kleurrijke bloembom op een braakliggend stukje grond. Alles wat jij verder hoeft te doen is wachten op regen, of de aarde af en toe zelf voorzien van wat water, en na een aantal weken genieten jij én de insectjes van een schitterend bloemenfeest. 

3. Breng kleur in je interieur!

Met de komst van het lenteseizoen moeten we de lente natuurlijk ook bij ons in huis halen! Plan een uitje naar het tuincentrum, verlies jezelf in Pinterest of neem een kijkje tussen onze nieuwste wooncollectie om inspiratie op te doen voor een gloednieuw interieur. Volgens ELLE wordt 'een uitgesproken stijl met felle kleuren' dé interieurtrend van 2023, waar wij met onze laatste collecties gelukkig goed op voorbereid zijn. De woonaccessoires van onze nieuwste merken Helio Ferretti en Qué Rico zijn dé inspiratiebron voor iedere liefhebber van een kleurrijk interieur. Van excentrieke vormen, felle, lente-achtige kleuren tot gedurfde patronen, deze merken garanderen opvallende blikvangers voor in een kleurrijk interieur!
 

4. Verzorg én versier je planten!

Een andere manier om de lente in huis te halen is door de gezellige aanwezigheid van kamerplanten! Ook wij starten het seizoen goed door het kantoor te vergezellen en vergroenen. Maar omdat iedereen wel eens worstelt met de juiste verzorging van hun plantjes, hebben wij daar vrolijke oplossingen voor! Met onze druppelsystemen in verschillende vormen en maten is het verzorgen van je groen nog nooit zo simpel - en stijlvol - geweest! Naast deze functionele plantdecoratie hebben we ook een aantal decoratieve accessoires voor je planten, waar mensen gegarandeerd om zullen lachen. Van katten in yogaposes, naakte wandelaars en standbeelden van Griekse goden, tot normale én ondeugende tuinkabouters

 

5. Begin (eindelijk) aan je voornemens!

Geen zorgen, ook onze goede voornemens sneuvelen vaak al vóór de lente. Maar dat is geen excuus om ze het hele jaar te laten liggen! Heb jij moeite om je aan je voornemens te houden? Probeer één van onze vele inspirerende en motiverende kaartensets voor dat extra steuntje in de rug. Kies voor kaartenset met sportieve oefeningen, yogaposesgelukmakende activiteiten en citaten, manifestaties, meditaties, opfleurende uitdagingen, rustgevende puzzels of breinbrekers, en begin deze week nog met het waarmaken van al je doelen!

 

6. Shoppen in onze nieuwste winkel :-) 

Zin in een uitje? Ga naar het gezellige Utrecht en vergeet vooral geen kijkje te nemen in onze nieuwste winkel op Jacobskerkhof 50 in het Vredenburgkwartier!