Lachend het Voorjaar in met Smiley®

Het is 1971 wanneer de negentienjarige Franklin Loufrani als journalist bij de Parijse krant France-Soir werkt. Na wekenlang overspoeld te worden met negatief nieuws, besloot Franklin een teken van blijdschap te creëren om extra aandacht te scheppen voor de positieve verhalen in de krant. Hij ontwikkelde een simpel design – een gele cirkel met twee zwarte stippen en een glimlach – dat al snel uitgroeide tot een iconisch en universeel symbool voor het verspreiden van vreugde en positiviteit over de hele wereld. 

De eerste verschijning van Smiley in 1972 in de Franse krant France-Soir

Na tientallen samenwerkingen met internationale topmerken vierde Smiley® in 2022 alweer hun 50-jarige jubileum. Het iconische symbool en bekende mantra: 'take the time to smile' zijn inmiddels overal in terug te vinden en worden altijd op prijs gesteld als vrolijk geschenk. En omdat wij niets liever doen dan het verspreiden van positiviteit, mag Smiley® uiteraard niet missen in onze cadeauwinkels! Neem een kijkje tussen de unieke samenwerkingen binnen ons assortiment en laat de vrolijkheid van Smiley® ook een lach toveren op jouw gezicht. 

 

RICE x Smiley®

Door hun kleurrijke woonartikelen te combineren met het iconische Smiley® symbool en motto, introduceert het Deense merk RICE een geweldige collectie vol kleur en positiviteit. De vrolijke artikelen uit deze melamine keukencollectie mogen uiteraard niet ontbreken in een kleurrijk interieur. Serveer je eten op het vrolijk gestreepte smiley bord, drink je favoriete drankjes uit één van de kleurrijke mokken, lepel het schuim van je koffie met een lach of ga optimistisch op reis met de roestvaste thermofles. Zelfs schoonmaken wordt een feestje met de leukste smiley theedoeken! Neem snel een kijkje tussen de fantastische collectie en verblijdt jezelf of een ander met een vrolijk cadeau en een brede glimlach. 

Donkey x Smiley®

Met een gelijksoortige missie om via hun cadeauartikelen een wereldwijde glimlach te verspreiden, is een samenwerking tussen het Duitse merk Donkey Products en Smiley® natuurlijk niet te missen. Vooral de knalgele schudbol met glitters en lachende Lucky Cat zijn zeer geliefde artikelen uit de vreugdevolle Donkey x Smiley® collectie. Beide producten brengen extra positiviteit naar iedere ruimte en slagen erin om een lach te toveren op ieders gezicht. Met de optimistische tekst op de sneeuwbol en symbolische betekenis van de Lucky Cat, zijn deze gele blikvangers bovendien ideaal als vrolijk cadeautje voor jezelf of een ander! 

LOQI x Smiley®

Ook LOQI, een merk dat samenwerkt met kunstenaars van over de hele wereld voor het designen van originele, milieuvriendelijke tassen schudde de hand met Smiley®. Zo creëerde de wereldberoemde graffiti kunstenaar André Saraiva een unieke, gerecyclede draagtas voor het verspreiden van Smiley's missie met oog op hun 50-jarige jubileum in 2022. "Met deze samenwerking willen we de mensen stimuleren om ver te reizen met een glimlach op hun gezicht, en een duurzame tas om hun schouder", leggen de merken uit. Door een kleurrijke, milieuvriendelijke tas te combineren met het iconische Smiley® symbool en vrolijke motto: 'Take the time to smile', is dit draagbare kunstwerk het vrolijkste cadeau voor iedereen die vaak onderweg is!

Mr. Maria x Smiley®

Net als Smiley® focust het Nederlandse lampenmerk Mr. Maria hun ontwerpen op het verspreiden van een grote glimlach. Toen de twee merken ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van Smiley® de samenwerking aangingen, ontwierpen zij ongetwijfeld het vrolijkste lampje dat ooit heeft bestaan. Deze lachende, gele bol is verkrijgbaar in drie maten (Mini, Large of XL) en slaagt altijd in het opvrolijken van ruimtes, mensen en de wereld! Haal de vloerlamp snel in huis voor vreugdevolle dagen, of geef als vrolijk en origineel cadeau aan iemand die jij extra positiviteit toewenst! 

Bekijk hier de volledige Smiley-collectie.

 

Take the time to smile.