Ga je mee op inkoop in Parijs?

Twee keer per jaar wisselen wij de straten van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam in voor de romantische straten van het prachtige Parijs. Ons uitstapje naar Frankrijk is ter gelegenheid van de inkoopbeurs Maison & Objet, maar eenmaal in de buurt van Parijs kunnen wij het niet laten om nog een aantal daagjes aan dit tripje vast te plakken :-). Wij zijn namelijk gek op Parijs en vertrekken het liefst niet voordat wij een kijkje hebben genomen bij onze lievelingsplekjes. Omdat het een grote stad is, en behoorlijk overweldigend kan zijn om uit te zoeken wat nou écht het bezoeken waard is, hebben wij voor jullie een lijstje samengesteld met onze favoriete hotspots! Van geweldige conceptstores, prachtige warenhuizen en aandoenlijke boetiekjes tot eigenaardige lunchadresjes, sprookjesachtige restaurants en overheerlijke hotels. Deze hotspots mag jij niet missen tijdens jouw bezoekje aan de romantische lichtstad!

Spring naar: 

 

Maison & Objet: inspirerende inkoopbeurs

First things first, de inkoopbeurs! Oftewel, de reden dat wij deze jaarlijkse uitstapjes maken. Maison & Objet is een gigantische inkoopbeurs met een opkomst van zo'n 80.000 bezoekers. Met merken en vertegenwoordigers uit meer dan zestig landen en zeven hallen met honderden producten is deze beurs voor ons een enorme bron aan inspiratie. Vaak beperken wij ons bezoek aan de beurs tot twee hallen, waar we al zo'n drie dagen zoet mee zijn. Tijdens deze dagen ontdekken wij de nieuwe trends, spreken wij met bekende leveranciers en vaste vertegenwoordigers, gaan wij op zoek naar nieuwe merken en komen wij op heel veel nieuwe ideeën. Ondanks dat je hier nooit écht uitgekeken bent, knopen wij er na drie dagen toch een einde aan en zitten we met een tevreden gevoel in de trein die ons binnen een halfuurtje naar Parijs brengt. 

Hier begint ons volgende avontuur :-). 

  

Shop till you drop!

 

Fleux, Le Marais

Met vier Fleux winkels in één straat kun je wel stellen dat wij niet de enige liefhebbers zijn van deze geweldige warenhuizen. Gelegen in de bruisende straat Sainte-Croix de la Bretonnerie in één van onze favoriete wijken van Parijs, Le Marais, zijn alle winkels van Fleux ongetwijfeld het bezoeken waard! De enorme warenhuizen zijn onderverdeeld in een giftstore, designstore, conceptstore en één toegewijd aan kinderen, met elk een uniek maar even schitterend interieur. Fleux combineert minimalisme met extravagantie en verrast ons telkens weer met inspirerende en unieke collecties om jaloers op te worden :-). We spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat je hier nooit écht uitgekeken bent, en dat het vrijwel onmogelijk is om deze winkel met lege handen te verlaten. Door het enorme aanbod aan merken en producten kunnen de prijzen verschillen, maar we raden iedereen aan een bezoekje te brengen aan deze schitterende warenhuizen tijdens jouw tripje naar Parijs.

39, 40, 43 & 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, Paris - https://www.fleux.com/

 

Le Marais is een hippe en zeer levendige wijk in het 3e en 4e arrondissement van Parijs met talloze leuke warenhuizen, schattige boetiekjes, heerlijke eettentjes, gezellige terrasjes en diverse uitgaansgelegenheden. De wijk ligt midden in het centrum en dichtbij het ‘hart’ (1e arrondissement) van de stad waar onder andere het beroemde Louvre Museum te vinden is. Le Marais is één van de oudste buurten in Parijs met een aantal prachtige historische panden en musea, die onmisbaar zijn voor een middagje cultuursnuiven. Deze bruisende buurt is misschien wel onze favoriete hotspot van Parijs en wordt nooit overgeslagen tijdens onze jaarlijkse bezoekjes aan de stad!

 

Addicted

Addicted Paris, La Marais

Op maar één minuut loopafstand van de grote warenhuizen van Fleux ligt een kleinschalig, maar lieflijk boetiekje. Addicted heeft fijne prijzen, leuke tweedehands kleding en een ideale ligging in een pittoresk straatje met verschillende kledingboetiekjes net zoals deze. Vind jij al die grote warenhuizen maar overweldigend? Dan is dit schattige kledingwinkeltje zeker een leuk stopje tijdens jouw wandeling door de romantische straten van Le Marais.

 29 Rue du Temple, Paris - https://www.addictedparis.com

 

 BHV Marais

BHV Marais, Le Marais

Gelegen in dezelfde wijk en op twee minuten loopafstand van Addicted, bevindt zich het prachtige gebouw van BHV Marais. Dit gigantische warenhuis is verdeeld over meerdere panden en straalt één en al luxe uit. Je zou het een beetje kunnen zien als een nóg uitgebreidere Bijenkorf in een Frans jasje. Ondanks het luxueuze uiterlijk en chique interieur van BHV Marais, zijn hier gelukkig ook meer dan genoeg producten te vinden voor een schappelijke prijs. We raden de shopaholics onder ons dan ook zeker aan om lekker de tijd te nemen en het volledige warenhuis te verkennen. Voor een sneller bezoekje aan dit prachtige pand raden wij je aan vooral een kijkje te nemen op de begane grond. Hier vind je onder andere een gigantische DIY-afdeling waar wij ons persoonlijk al uren kunnen vermaken! Deze enorme verzameling aan creatieve doe-het-zelf cadeaus is een heus paradijs voor alle creatievelingen, en voor ons een eindeloze bron van inspiratie. 

52 Rue de Rivoli, Paris - https://www.bhv.fr/ 

 

Merci

Merci, Le Marais

Een stukje verder lopen maar nog steeds in Le Marais, vind je de hippe boetiek genaamd Merci. Bij deze luxe concept store ben je aan het juiste adres voor trendy modeartikelen, prachtige accessoires, stijlvolle interieuritems en een lekkere lunch. Ondanks dat deze winkel iets prijziger en vaak behoorlijk druk is, is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen (al is het alleen maar voor het maken van een iconische foto). Merci heeft een sprookjesachtig interieur, drie ruime verdiepingen met ieder een eigen café en een prachtig glazen dak. Al met al een zeer fotogenieke boetiek die absoluut het bezoeken waard is! 

111 Bd Beaumarchais, Paris - https://merci-merci.com/ 

 

 Citadium

Citadium, Haussmann-Saint-Lazare-Opéra

Een andere winkel die wij nooit zullen overslaan is het sfeervolle Citadium. In deze gigantische concept store staat streetwear mode centraal en vind je een groot aanbod aan bekende kledingmerken, betaalbare designeritems en hippe accessoires. Met drie verdiepingen kun je hier genieten van urenlang shopplezier en, als je mazzel hebt, van talloze fantastische deals. Citadium heeft een geweldige locatie in het 9e arrondissement, en ligt op minder dan 10 minuten loopafstand van het beroemde Opéra Garnier. Op 500 meter afstand vind je Boulevard Haussman, één van de grootste winkelboulevards van Parijs. Een levendige locatie die je dus zeker niet mag missen!

 56 Rue de Caumartin, Paris - https://www.citadium.com/fr/fr

 

Galleries Lafayette

Galleries La Fayette, Haussmann-Saint-Lazare-Opéra

Het beroemde Galleries La Fayette is een chique, Franse warenhuisketen en bevindt zich aan Boulevard Haussman op een paar minuten loopafstand van Citadium en Opéra Garnier. Het zal je vast niet verbazen dat het hier behoorlijk prijzig (en druk!) is, maar ook zonder te winkelen kun je volop genieten van dit charmante en luxueuze warenhuis. Neem vooral een kijkje op het dakterras (voor iedereen toegankelijk) met een verbazingwekkend uitzicht over de stad, en je zult al gauw ontdekken dat een bezoekje aan Galleries La Fayette het meer dan waard is.

40 Bd Haussmann, Paris https://www.galerieslafayette.com/

 

Conran shop

The Conran shop, Saint-Thomas-d’Aquin

Gelegen in het 7e arrondissement van Parijs, en dus perfect te combineren met een bezoekje aan de Eiffeltoren of andere populaire bezienswaardigheden op loopafstand, ligt The Conran Shop. Bij deze hippe conceptstore ben je aan het juiste adres voor unieke woonartikelen, -decoratie en originele cadeaus voor elk interieur.  De prijzen zijn hier overigens wel wat duurder, maar door de gezellige ligging en het buitengewone assortiment, is deze ruime interieurdesign winkel heerlijk om doorheen te struinen en perfect voor het opdoen van (woon)inspiratie. Daarnaast ligt The Conran Shop in een vrolijke wijk aan de andere kant van de Seine, waar je een bezoekje kunt brengen aan diverse mooie warenhuizen, prachtige musea's en gezellige eet- en koffietentjes. 

117 Rue du Bac, Paris - https://www.conranshop.fr/

 

Tasty Time-out

Bij elke eetgelegenheid geldt de tip: reserveer van tevoren! 

Tata Burger, Le Marais

Tata Burger is een populair en kleurrijk burgerrestaurant om de hoek van Fleux in de levendige wijk Le Marais. Het is een jonge, bruisende (en vaak drukke) tent waar je kunt genieten van lekker eten voor een goede prijs, vriendelijke service, leuke muziek en een non-stop gezellige sfeer. Als je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te tafelen is een vlotte maar heerlijke hap bij deze gezellige eettent een absolute aanrader!

54 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, Paris 

 

Les Petites Bouchees

Les Petites Bouchées, Le Marais

Voor een avondje uitgebreid tafelen in Le Marais raden wij iedereen het knusse tapasrestaurant Les Petites Bouchées aan. Dit lieflijke restaurant heeft een originele menukaart dat overstroomt aan overheerlijke (en betaalbare!) hapjes, gebaseerd op lekkernijen van over de hele wereld. De service is altijd super vriendelijk, prijzen zijn schappelijk en zowel het interieur als de locatie stralen één en al sfeer uit. Extra pluspunten zijn de talloze vegan opties op de menukaart en het heerlijke terrasje waar je zomers volop kunt genieten van de levendige sfeer in deze hippe en historische wijk.  

4 Rue du Roi de Sicile, Paris - https://www.lespetitesbouchees.com/

 

 Au Petit Thai

Au Petit Thai, Le Marais

Om de hoek van Les Petites Bouchees ligt een heerlijk Thais restaurant genaamd Au Petit Thai. Deze gezellige bistro heeft een warm en romantisch interieur vol planten, bakstenen en houten balken, en een exotische menukaart met heerlijke Aziatische hapjes. Naast het interieur en het lekkere eten, worden wij altijd enorm vrolijk van het leuke terras midden in een nóg leukere straat, de vriendelijke bediening en de fijne prijzen. Au Petit Thai is een fijn en gemoedelijk plekje om lekker tot rust te komen, mensen te kijken (want wie houdt daar niet van), een mooie foto te schieten, en natuurlijk om te genieten van het zeer smaakvolle eten.

10 Rue du Roi de Sicile, Paris - https://www.aupetitthai-marais.fr/

 

Tigermilk, Sentier

In de charmante wijk Sentier, gelegen in het 2e arrondissement van Parijs, ligt het gezellige, Mexicaanse restaurant: Tigermilk. Ondanks dat er meerdere te vinden zijn in Parijs, is deze wegens de handige ligging onze favoriet! Bij Tigermilk geniet je van een originele menukaart met vers, voordelig en voortreffelijk eten, vriendelijke service en een vrolijke omgeving. In deze gezellige wijk vind je overigens veel jonge mensen, diverse uitgaansgelegenheid, levendige boulevards en knusse steegjes vol bistro’s. Oftewel, zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen en hapje te eten zodra je in de buurt bent!

77 Rue d'Aboukir (Sentier), Paris & - https://tigermilkrestaurants.com/

 

Pink Mama

The Big Mama Group, Verspreid door Parijs

(East Mama, Ober Mamma, Pink Mamma, Big Love, Mamma Primi, Pizzaria Popolare, Libertino)

Met maar liefst zeven restaurants op verschillende locaties door Parijs is Big Mama Group altijd een fantastische keuze voor diegene die opzoek zijn naar een lekker, huisgemaakt diner voor een prima prijs. Naast een uitgebreide en heerlijke menukaart waarin de Italiaanse keuken centraal staat, staat deze populaire restaurantketen ook bekend om hun sprookjesachtige sfeer en fotowaardige interieur. Ieder restaurant heeft een authentieke inrichting, maar elk ongetwijfeld even prachtig. Zo is alleen het zien van alle Big Mama locaties voor ons al een goede reden om jaarlijks terug te keren naar Parijs :-). 

https://bigmammagroup.com/en/accueil

 

Hoteltips

Hotel Emile Parijs

Hotel Emile ★★★, Le Marais

Als we je overtuigd hebben van hoe leuk de wijk Le Marais is (zo niet, het is echt heel leuk!), overweeg je misschien om hier naar een hotelletje te zoeken. In dat geval is onze aanrader ongetwijfeld Hotel Emile. Dit prachtige driesterrenhotel is ons door het gave interieur, vriendelijke personeel en uitstekende locatie altijd bijgebleven. Helaas kunnen de prijzen in Parijs enorm verschillen, en kan het hier pittig duur worden. Ondanks dat wij door deze reden vrijwel nooit in hetzelfde hotel slapen, kijken we voor onze uitstapjes vroegtijdig naar de mogelijkheden voor een heerlijk verblijf in Hotel Emile. 

2 Rue Malher,  Paris https://hotelemile.com/

 

Hotel  Bloom

Hotel Bloum ★★★, Rochechouart 

Hotel Bloum is een chique en comfortabel driesterrenhotel gelegen in het leuke wijkje Rochechouart in het 9e arrondissement van Parijs. Het ligt op 10 minuten loopafstand van de Haussmann-Saint-Lazare-Opéra wijk, waar je populaire bezienswaardigheden vindt zoals het Palais Garnier, Boulevard Haussman en Galeries Lafayette. Ook loop je in een halfuur naar de dynamische wijk Le Marais, al gaan wij altijd lekker lui met de metro :-). Het personeel is altijd ontzettend vriendelijk, de kamers zijn mooi en schoon en alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten ligt op korte loopafstand van het hotel. Een echte aanrader dus!

39 Rue Lamartine, Paris https://www.hotelbloum.paris/en/ 

 https://www.instagram.com/hotelbloum/