7 Originele Cadeau Ideeën voor Creatievelingen

21 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de internationale dag van de Creativiteit en Innovatie. En omdat onze winkel overstroomt aan creatieve producten, haken wij graag in op deze bijzondere werelddag! Een typische misvatting die wij meteen willen ontkrachten is dat je talent moet hebben om creatief te zijn. Iedereen kan creatief aan de slag gaan, en zou dit ook zeker moeten overwegen gezien de vele voordelen! Diverse onderzoeken tonen namelijk aan dat creativiteit je in oplossingen leert denken, je zelfvertrouwen een boost geeft, stress en angst aanzienlijk verminderd, je concentratievermogen vergroot, mensen dichter bij elkaar brengt en zelfs de hersenfunctionaliteit verbetert! Ben of ken jij een creatieveling en ben je op zoek naar een origineel en creatief (en gezond!) cadeau? Dan ben je in dit blog aan het juiste adres.

 

1. DIY Muurdecoratie van Assembli 

Assembli

De kleurrijke do-it-yourself muurdecoratie van Assembli heeft voor elke creatieve dierenliefhebber wat wils! Met keuze uit diverse maten, dieren en kleuren nodigt dit Nederlandse merk iedereen uit om kale muren om te toveren in een levendig kunstwerk. Zo geniet je niet alleen van een rustgevend knip- en plakwerk, maar ook van een stijlvol interieur met een muur vol zelfgemaakte creaties! Kies voor een klein insect voor een middagje ontspanning of ga voor een grote dierenkop voor een aantal uitdagende uren. Hoe dan ook is Assembli altijd een fantastische keuze voor diegene die op zoek zijn naar een creatief cadeau. 

 

2. Borduurset van Kikkerland

Embroidery Kikkerland

Borduren is een gemakkelijke, rustgevende én vermakelijke hobby. Zo is het ook niet gek dat deze eeuwenoude kunst tegenwoordig weer helemaal herontdekt is. In ons assortiment vind je drie verschillende borduursetjes waaronder een kleurrijke roos, aandoenlijke kat en vrolijk vogeltje. Deze beginnersvriendelijke pakketjes zijn ideaal om deze ontspannende activiteit op eigen tempo onder de knie te krijgen. Het leukste hieraan is dat jij daarna aan de slag kunt met het omtoveren van al jouw saaie textiel! 

 

3. Bouwwerkje van Nanoblock

Nanoblock

Op zoek naar een alternatief cadeau voor een LEGO liefhebber? Dan zijn de creatieve bouwwerkjes van Nanoblock ongetwijfeld de perfecte keus! De minuscule bouwsteentjes van dit Japanse merk zorgen voor een leuke uitdaging voor creatievelingen van alle leeftijden. Kies uit tientallen dieren en pokémons en bepaal welke moeilijkheidsgraad jij (of de gelukkig ontvanger) aan durft. 

 

4. Haakset Luiaard van Gift Republic

Haakset Luiaard Gift Republic 

Net als borduren heeft haken de afgelopen jaren een krachtige wederkeer gemaakt. De creatieve techniek is al zo'n 20.000 jaar oud, maar bloeide tijdens de coronaperiode weer op tot een populair en vermakelijk tijdverdrijf. Logisch ook, als je bedenkt dat je met deze creatieve hobby je eigen kleding, tassen, mutsen, sjaals, knuffels en andere decoraties kunt maken! Om alle technieken van haken eigen te maken kun je wel een poosje bezig zijn, maar begin je met deze beginnersvriendelijke luiaard haakset, dan heb je deze voordat je het weet onder de knie! Deze vrolijke do-it-yourself knuffel is een geweldig cadeautje voor elke creatieve dierenliefhebber met een (onontdekte) passie voor haken. 

 

5. DIY Miniatuurhuisje van Robotime

Cathy's Flower House Robotime

De fantasierijke miniatuurhuisjes van Robotime zijn het ideale cadeautje voor alle creatievelingen met een oog voor detail. Deze stijlvolle bouwprojecten brengen creativiteit naar een compleet ander niveau en garanderen urenlang vermaak (en gepriegel). Met keuze uit kleurrijke huisjes, tuintjes, en boekenhoekjes zit er altijd wel eentje bij die perfect past bij jou en je interieur. Want naast een rustgevend maar uitdagend bouwproces, heb je na afloop ook een fantastische blikvanger voor in huis! 

 

6. DIY Muziekdoosje van Kikkerland

DIY Muziekdoosje Kikkerland 

Dit vrolijke doe-het-zelf muziekdoosje is een perfect presentje voor alle muzikale creatievelingen. Prik gaatjes in het muziekpapier, trek het strookje door het mechaniek en draai aan de hendel om te genieten van jouw unieke, zelfgemaakte melodie. De muziekkit wordt geleverd met drie lege papiertjes en één met het verjaardagslied Happy Birthday. Zo is dit muzikale doosje een origineel en klein maar fijn verjaardagscadeautje voor elke creatieve muziekliefhebber! 

 

7. DIY Bruisbal van Gift Republic

DIY Bath Bomb Gift Republic 

Ondanks dat een ontspannend verwenpakket voor in bad altijd wel op prijs wordt gesteld, is het geen super origineel cadeau. Met deze kleurrijke doe-het-zelf bruisballenset geef je een originele én creatieve draai aan dit goedbedoelde en rustgevende geschenk. Met dit heerlijke pakketje verwen je jezelf of een ander met een creatief cadeau die ultieme ontspanning garandeert!